به وبسایت کوتاه کننده‌ی لینک علی خوش آمدید.

راه‌وچاه راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی

12 شهریور 1403
علی پژوهان
علی پژوهان
علی پژوهان
علی پژوهان
0 دقیقه خواندن
راه‌وچاه راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی

از انسانی که 6000 سال قبل در مصر باستان پودر مالاکیت را با روغن‌های گیاهی ترکیب کرد تا برای چشمانش سایه درست کند تا میکاپ‌آرتیست‌های مجله «وگ» و «وای‌اس‌ال» که چهره انسان را مثل یک بوم نقاشی به اثری هنرمندانه تبدیل می‌کنند، بخشی از میل تاریخی و ابدی انسان به زیبایی و آراستن هستند. همین میل به زیبایی است که جهان لوازم آرایشی را ساخته است و حالا هم صنعت لوازم آرایشی تقریباً هر روز محصولات جدیدی را روانه بازار می‌کند و تقاضا برای محصولات آرایشی و بهداشتی همیشه در حال افزایش است.

صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی طیف وسیعی از محصولات و خدمات را شامل می‌شود؛ از سالن‌های آرایش و فروشگاه لوازم آرایشی گرفته تا سالن و اسپای زیبایی و کلینیک‌های ضد پیری و رایحه‌درمانی، مشتریان این صنعت هستند. تجارت لوازم آرایشی یک صنعت به‌سرعت در‌حال‌رشد است و این یعنی شرکت شما باید با رقبای بسیاری دست‌و‌پنجه نرم کند.

اینجاست که راه‌ اندازی فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی هم برای فروش بیشتر و هم برای ربودن گوی سبقت از دیگران اهمیت پیدا می‌کند؛ پس مشتریان و خدمات وسیع، رقابت شدید، تقاضای فراوان و مطرح‌بودن فضای وب به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین کانال‌های فروش لوازم آرایشی باعث می‌شود که ما از نقشه راه راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی و بهداشتی برای شما بگوییم.

در این مقاله قرار است با هم بررسی کنیم که چرا داشتن یک فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی-بهداشتی از واجبات است!

در ابتدا باید به این سوال پاسخ دهیم که:

آیا لوازم آرایشی محصول خوبی برای فروش در اینترنت است؟
بنا به گزارش استاتیستا درآمد تخمینی صنعت آرایشی و بهداشتی در سال 2016، 62 میلیارد دلار بوده است. این رقم تا پایان سال 2022 به حدود 429.8 میلیارد دلار خواهد رسید. این آمارها نشان‌دهنده رشد، پیشرفت و وجود فرصت‌های فراوان در صنعت لوازم آرایشی است. بخش مهمی از این درآمدها از طریق فروش در اینترنت به دست می‌آید و حتماً خودتان هم وقتی در سایت‌های مختلف وب‌گردی می‌کنید، دیده‌اید که امکان ندارد یک بنر تبلیغاتی لوازم آرایشی به شما چشمک نزند.

سه دلیل مهم که فروشگاه اینترنتی محصولات آرایشی خود را راه بیاندازید
مطمئن باشید اگر راه اندازی فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی و بهداشتی سودآور نبود، نه این همه تبلیغ را می‌دیدید و نه با آمار بالا مواجه می‌شدید. در ادامه سه دلیل اساسی برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی و بهداشتی را به شما خواهیم گفت.

۱. تقاضای زیاد
یک اصل کلی در مورد فروش وجود دارد: وقتی تقاضا برای یک کالا زیاد باشد، آن کالا انتخاب خوبی برای فروش است. خودتان بهتر می‌دانید که لوازم آرایشی یکی از پرفروش‌ترین کالاها در ایران است و حتماً تیترهایی مثل «ایران رتبه اول مصرف لوازم آرایشی» و «ایران یکی از ۱۰ کشور پر مصرف لوازم آرایشی در دنیا» را دیده‌اید.

از طرفی اینترنت و فروشگاه اینترنتی هم یک کانال فروش بسیار مناسب برای این محصولات پرمصرف و پرتقاضاست؛ چون اصولاً شیوه و رفتار خرید مشتریان لوازم آرایشی تغییر کرده است. آن‌ها ترجیح می‌دهند، مشخصات کالا را دقیق و باحوصله بخوانند، کامنت‌های دیگران را ببینند، از دیگران سؤال بپرسند و درنهایت با آرامش محصولشان را سفارش دهند. همه این‌ها یعنی راه اندازی فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی، در این بازار پررقابت شرط عقل خواهد بود.

فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی

۲. سرچ و فعالیت زیاد کاربران
کلیدواژه‌های مرتبط با خرید لوازم آرایشی یکی از بیشترین میزان سرچ‌ها را در میان هزاران قلم کالا، در اختیار دارند. برای فهمیدن این مورد هم لازم نیست به ابزارهای سرچ دسترسی داشته باشید و یا سئو بلد باشید، فقط کافی است که به هشتگ شبکه‌های اجتماعی و هزاران اینفلوئنسر لوازم آرایشی یا سرچ‌ها و تبلیغات در سطح وب نگاه کنید تا بفهمید که اینترنت و فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی به یک شاه‌راه برای فروش اینترنتی تبدیل شده است؛ پس وقتی سرچ، تقاضا و فعالیت در این فضا زیاد است نباید درباره راه اندازی فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی شک کنید.

۳. اهمیت‌ تجربه کاربران
مقایسه بین محصولات یکی از مهم‌ترین رفتارهای خرید مشتریان لوازم آرایشی است. مشخص است که فروشگاه اینترنتی بهترین راه برای مقایسه بین محصولات است، چون شما می‌توانید بنشینید، اطلاعات هر محصول را ببینید و آن‌ها را با همدیگر مقایسه کنید.

از طرفی مشتری وقتی کامنت‌های بی‌طرفانهٔ دیگر مشتریان را می‌بیند و به «تجربه» آن‌ها دسترسی پیدا می‌کند باز شانس شما برای فروش بیشتر می‌شود. همچنین شما می‌توانید با تولید محتوای کاربردی و مفید مشتریانتان را جذب کنید. این‌ها همه دلیلی است بر این‌که چرا راه اندازی فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی و بهداشتی، مهم‌ترین کاری است که باید انجام دهید.

چرا راه اندازی فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی، بهتر از فروشگاه حضوری است؟
در اینجا دلایلی وجود دارد که بسیار منطقی هستند و ارجحیت داشتن فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی بهداشتی را نمایان می‌کنند:

۱) نیاز به سرمایهٔ کمتر برای شروع
شما می‌توانید یک سایت بزنید، در آن محتوا تولید کرده و بر اساس محتوا مخاطب جذب کنید. کم‌کم ورودی سایت بیشتر می‌شود و مشتریان خود را خواهید داشت. در مورد تأمین کالا هم می‌توانید به‌تدریج شروع کنید و کم‌کم کالاها را به فروشگاه اینترنتی تزریق کنید. در مورد مغازه لوازم آرایشی، ویترین مغازه اصلاً نمی‌تواند خالی باشد و  هزینه مغازه‌داری هم بسیار زیاد است.

۲) دسترسی نامحدود به مشتریان در تمام ایران
وقتی یک مغازه داشته باشید مشتریان شما محدود به همان منطقه‌ یا شهری هستند که در آنجا هستید؛ اما با فروشگاه اینترنتی شما می توانید بدون محدودیت مکانی از سراسر ایران مشتری داشته باشید. موضوع دیگر این است که شما در فروشگاه فیزیکی باید منتظر مشتری باشید که به سراغ شما بیاید؛ ولی در فروشگاه آنلاین با ابزارهای دیجیتال می توانید به سراغ مخاطبان هدفتان بروید و آن ها را به سایت خود بکشانید.

۳) نداشتن محدویت زمانی
علاوه‌بر محدودیت مکانی فروشگاه حضوری، محدودیت زمانی هم از ویژگی‌های فروشگاه‌های آنلاین است. مشتریان شما با ورود به سایت فروشگاهی‌تان می‌توانند بدون هیچ محدودیت زمانی در هر ساعت شبانه‌روز ثبت سفارش کنند. این امکان حتی در اینستاگرام هم نیست؛ چون شما باید دایرکت‌ها را نیز چک کنید و از آن طریق یکسری از سفارش‌های مشتریان را ثبت کنید. و به این ترتیب باز فروش شما وابسته به این است که حضور داشته باشید و پاسخ دهید. در صورتی‌که در سایت فروشگاهی نیاز به حضور شما و چک کردن مدام نیست.

۴) مقایسه راحت‌تر محصولات
در یک وب‌سایت فروشگاهی این قابلیت وجود دارد که مشتریان نظرات خود را در مورد محصول ثبت کنند. مخصوصا کالای آرایشی-بهداشتی از آن دسته کالاهایی است که افراد برای خرید، بسیار به نظرات کاربران توجه می‌کنند و در تصمیم‌گیری آن ها موثر است. آن‌ها همچنین می‌توانند خودشان ویژگی‌های محصولات را ببینند و با همدیگر مقایسه کنند. در فروشگاه‌های حضوری، فرصت مقایسه محصولات کمتر است.

۵) تنوع بیشتر محصولات
در فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی می‌توانید محصولاتی متنوع بفروشید و خیلی راحت بدون اینکه نگران فضا باشید، به تنوع محصولاتتان اضافه کنید. این در حالی است که در فروشگاه حضوری شما محدودیت فضا دارید و باید حتما یک‌سری از محصولاتتان را بفروشید تا برای شارژ محصولات جدید فضا داشته باشید.

مراحل راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی
راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی پنج مرحله اساسی دارد که در ادامه آن‌ها را توضیح خواهیم داد. قبل از آن باید بگوییم وقتی که قرار است فروش شما به‌صورت آنلاین باشد باید حتماً به مواردی مثل طرح کسب‌وکار و استراتژی بلندمدت فروش و توزیع کالا هم دقت داشته باشید تا بتوانید در هر قدم بهترین تصمیم را بگیرید. بیایید ببینیم ۵ مرحلهٔ اساسی که هر کسی برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی و بهداشتی باید بداند، چیست؟

مرحله اول: انتخاب رسانه
اولین مرحله برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی این است که یک رسانه برای معرفی خودتان و کارتان انتخاب کنید. چه از طریق شبکه‌های اجتماعی بفروشید و چه وب‌سایت، باید بدانید که این رسانه باید با نوع محصول و خدماتی که ارائه می‌دهید، متناسب باشد.

در بین شبکه‌های اجتماعی، اینستاگرام بهترین انتخاب است؛ به‌خصوص که بسیاری از اینفلوئنسرهای محصولات آرایشی در آن فعالیت دارند و از طرفی بعید است کسی مخاطب لوازم آرایشی باشد و اینستاگرام نداشته باشد. هزینه راه‌اندازی یک پیج اینستاگرام هم صفر است. بعد از این‌که مخاطب‌هایتان بیشتر شد باید به‌سراغ راه‌اندازی یک سایت بروید و کم‌کم در آن تولید محتوا کنید و محصولاتتان را بفروشید. چرا سایت؟ چون بسیاری از افراد از طریق گوگل به‌دنبال محصولات آرایشی مدنظرشان هستند.

مرحله دوم: تأمین کالا
تأمین کالا می‌تواند بر اساس واردات باشد یا بر اساس خرید از واردکننده و فروش جزئی. تأمین کالای شما به هر شکلی که باشد باید بتوانید هر جنسی را که در پیج یا سایت قرار می‌دهید، تأمین کنید. بازار لوازم آرایشی پر از رقیب است و اگر جنستان جور نباشد، مسلماً نمی‌توانید در این بازار رقابتی دوام بیاورید. برای مثال بعضی‌ها از دبی و ترکیه جنس را وارد می‌کنند و بعضی هم از چین و مسلما نوع این واردات و جنس‌ها و حاشیه سود هم متفاوت خواهد بود.

از همان اول هم لازم نیست که همه چیز داشته باشید. می‌توانید با یک محصول شروع کنید، مثلاً لاک یا ماسک صورت یا محصولات بهداشتی مثل خوشبوکننده بدن. بعد از آن ارائه محصول را گسترش دهید تا مشتریان بیشتری جذب کنید.

مرحله سوم: تهیه عکس از کالاها
خوشبختانه اغلب کالاهای آرایشی عکس دارند و عکس‌هایشان هم متنوع است. شما می‌توانید عکس‌ها را از اینترنت بگیرید و استفاده کنید یا که بر اساس هویت بصری مدنظر خودتان ادیت و بعد منتشر کنید. درصورتی‌که دوست داشته باشید می‌توانید خودتان هم عکس بگیرید و عکس‌گرفتن از محصولات آرایشی هم اصلاً کار سختی نیست.

مرحله چهارم: تولید محتوای فروشگاه
چه در سایت چه در شبکه‌های اجتماعی، تولید محتوا می‌تواند یکی از مزیت‌های بزرگ کار شما باشد و شما را از رقبایتان متمایز کند. آدم‌ها به‌دنبال اطلاعات دقیق، صادقانه و کاربردی هستند و این مهم‌تر از هر شکل بازاریابی مثلاً بنری یا مشابه با آن است. سعی کنید توضیح محصولتان دقیق، تفکیک‌شده، همه‌فهم و جذاب باشد تا مخاطب بداند که به کارتان تسلط دارید و می‌تواند به شما اعتماد کند. هر چه تولید محتوای شما غنی‌تر، مخاطب شما بیشتر، و این یعنی افزایش احتمال فروش! محتواسازی یکی از بهترین و پایاترین شیوه‌های جذب مشتری است پس آن را جدی بگیرید.

مرحله پنجم: بازاریابی آنلاین فروشگاه
طرح بازاریابی برای کسب‌و‌کار شما بسیار مهم است و به شما می‌گوید که چگونه باید به جلو حرکت کنید. برای فضای آنلاین و راه اندازی فروشگاه لوازم آرایشی شما نه‌تنها به طرح بازاریابی نیاز دارید بلکه باید بازاریابی آنلاین را به شیوه‌های مختلف انجام دهید؛ اما در هر مرحله باید بهترین و متناسب‌ترین شیوه را انتخاب کنید.

برای مثال شما می‌توانید محصولاتتان را در سایت‌هایی مثل ترب و ایمالز ارائه دهید تا بر اساس قیمت اجناستان با دیگران رقابت کنید. همچنین می‌توانید در اینستاگرام و دیگر شبکه‌های اجتماعی تبلیغ ارائه دهید و مثلاً با اینفلوئنسرهای اینستاگرامی در تماس قرار بگیرید و با آن‌ها همکاری کنید. از طرفی تبلیغات بنری در وب‌سایت‌ها و یا ارائه رپورتاژ به وب‌سایت‌های خبری هم روش دیگری برای بازاریابی است؛ اما مهم‌ترین قدم این است که محتوای خوب ارائه بدهید و در صفحات اولیه گوگل قرار بگیرید. محتوای خوب بهترین راه جذب مخاطب و تبدیل او به مشتری است.

ادامه به خواندن

پست های بیشتر از وبلاگ ما

نحوه راه اندازی فروشگاه اینترنتی در 1 هفته!
توسط علی پژوهان 12 شهریور 1403
کسانی که در سطح شهر صاحب فروشگاه فیزیکی هستند، خوب می‌دانند که راه‌اندازی...
ادامه مطلب
اپل هم مانند مایکروسافت کرسی خود در هیئت‌مدیره OpenAI را واگذار می‌کند
توسط علی پژوهان 01 مرداد 1403
هفته گذشته در گزارشی گفته شده بود «فیل شیلر»، مدیر اپ استور و رئیس سابق بخش...
ادامه مطلب